Inštitut za strateške rešitve
Izzivi prihodnosti: Soočimo se z okoljskimi spremembami
11. junija 2019 / 12:49

V prvi polovici leta smo se na ISR ukvarjali z okoljskimi spremembami in vplivi, ki jih imajo na gospodarstvo in naša življenja. V sklopu projekta Izzivi prihodnosti smo izvedli dve delavnici in posvet ter napisali vsebinska izhodišča, na podlagi katerih smo izdelali miselno igro. 

Miselno igro lahko uporabimo za izdelavo scenarijev, za identificiranje ključnih sporočil in spodbudo k razpravi ali kot pomoč pri pripravi poslovnih strategij. Karte predstavljajo neke vrste pripomoček za prepoznavanje tveganj, ki jih prinašajo podnebne spremembe. Karte imajo več področij – posameznik, skupnost in novi poslovni modeli – posebne karte pa so tako imenovane šok karte, s katerimi presenetimo soigralca s posameznim (okoljskim) šokom.

Igro sta direktor ISR Tine Kračun in direktor raziskav in razvoja ISR Jure Stojan uspešno predstavila v sklopu dogodka Dnevi zavarovalništva, ki je potekal 6. in 7. junija 2019 v Portorožu. Prvi dan konference je bil med drugim posvečen okoljskim in podnebnim spremembam, saj slednje že močno vplivajo na poslovanje zavarovalnic. Vsekakor pa se bo potrebno omenjenim spremembam prilagoditi na vseh ravneh življenja in z njimi znati upravljati.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ZNAČKE / / /