Maribor, 20. junij 2023 – Na 5. nacionalni konferenci o internacionalizaciji slovenskega gospodarstva je bil poudarek na globalnih trendih mednarodnega poslovanja ter na izzivih in priložnostih za izvozno usmerjeno slovensko gospodarstvo. Nastopajoči so predstavili, kako se podjetja vključujejo v mednarodne programe in projekte mednarodnega razvojnega sodelovanja ter priložnosti za višje pozicioniranje zelenih, inovativnih in prebojnih rešitev. Sogovorniki so si bili enotni, da so ključni povezovanje, sodelovanje, pogum in ambicija.

Udeležence sta med drugim nagovorila gostitelja podpredsednica vlade in ministrica za zunanje in evropske zadeve Tanja Fajon ter minister za gospodarstvo, turizem in šport Matjaž Han. Častni govornik pa je bil bivši predsednik Republike Slovenije Borut Pahor.

Udeleženci so imeli možnost B2B srečanj z ekonomskimi svetovalci in poslovnimi klubi na tujih trgih.

Konferenco sta organizirala Ministrstvo za gospodarstvo, turizem in šport in Ministrstvo za zunanje in evropske zadeve. Pri organizaciji dogodka so sodelovali SPIRIT Slovenija, Gospodarska zbornica Slovenije in Inštitut za strateške rešitve.

Photo: Marko Pigac, MP Produkcija