Inštitut za strateške rešitve je tudi letos organiziral predstavitev nove izdaje The Adriatic: Strategic Foresight 2023, ki tokrat nosi naslov Na prehodu: Navigirajmo z inovacijami.

V torek, 24. januarja 2023 je v Maxi Klubu v Ljubljani potekal dogodek, kjer smo predstavili novo izdajo The Adriatic: Strategic Foresight 2023. Ker je dogodek regijske narave, bo ljubljanskemu dogodku februarja sledil dogodek v Podgorici.

Dogodek se je osredotočal na vpliv inovacij na gospodarstvo in na to, kako jih je mogoče uporabiti za spodbujanje gospodarske rasti. Raziskovali smo najnovejši napredek v tehnologiji, posledice digitalizacije in potencial umetne inteligence. Razpravljali smo tudi o vplivu inovacij na gospodarstvo, od ustvarjanja delovnih mest in rasti do produktivnosti in družbenih sprememb. Naši sogovorci so predstavili priložnosti, ki jih je mogoče izkoristiti za spodbujanje gospodarske rasti, hkrati pa so izpostavili potencialna tveganja in izzive. 

Uvodni pogovor na temo Kako delati pametneje in živeti bolje je imel Luka Mesec, minister za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti Republike Slovenije.

Na dogodku je prav tako potekala okrogla miza, na kateri so sodelovali:

  • mag. Maja Krumberger, direktorica, Slovensko zavarovalno združenje
  • Andrej Lasič, član uprave, NLB
  • mag. Jože Bajuk, član uprave, Petrol
  • mag. Valentin Hajdinjak, predsednik uprave, DARS
  • Aljoša Tušek, lastnik in direktor podjetja Tushek Supercars

Okroglo mizo je vodil Domen Prašnikar, direktor, Valior.