Inštitut za strateške rešitve (ISR) je zasnoval projekt Od besed k dejanjem in v sklopu meseca septembra organiziral prvi regijski Net-0 dogodek. Dogodek smo organizirali 6. septembra 2022 v Minoritski cerkvi Maribor. Dogodek je potekal v Minoritski cerkvi in še na dveh drugih lokacijah – Muzeju najstarejše trte in v Hiši stare trte

Do same lokacije smo se pripeljali varčno in s tem zmanjšali izpust na minimalno vrednost. Do Maribora smo se pripeljali z vlakom, kjer smo pot nadaljevali s kolesi in električnim vozilom Maister. 

Rdeča nit regijskega dogodka NET-0 sta bila ogljična nevtralnost in ničelni izpusti. Namen projekta in dogodka je bil povezati predstavnike korporacij in podjetij, politike, nevladnih organizacij, mednarodnih agencij pa tudi inovatorje prebojnih rešitev ter predstavnike finančne skupnosti. 

Vsi sodelujoči se namreč strinjajo, da sta to ključna elementa prihodnosti. Skupaj smo iskali ideje celostnih rešitev in potencialnih partnerjev za sodelovanje.

Zahvaljujemo se vsem našim podpornikom:
Ministrstvo za zunanje zadeve Republike Slovenije, Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo, SPIRIT Slovenija, NLB, Slovenske železnice, Petrol, Elektro Maribor, Gecić Law, Telekom Slovenije, Komunala odtok in Mestna občina Maribor.

Vožnja s kolesom skozi mestni park Maribor