ISR je skupaj z Gospodarsko zbornico Srbije in Beep inštitutom gostoval konferenco “Srbija in Slovenija: S talenti prihodnosti do konkurenčne regije”, ki je potekala 29. maja 2023, v prostorih Gospodarske zbornice Srbije (Resavska 13-15), v Beogradu, s pričetkom ob 9. uri.

Na konferenci so se zbrali predstavniki podjetij, ki delujejo v regiji, strokovnjaki s kadrovskega področja iz Slovenije in Srbije, z namenom izmenjave izkušenj o sodobnih trendih na kadrovskem področju.

V okviru panela konference je potekala razprava o omenjenih temah, ki so pomembne za razvoj človeških virov v regiji, gospodarsko sodelovanje med Srbijo in Slovenijo ter vključevanje regije v Evropsko unijo. Na panelih so sodelovali najvišji predstavniki sektorja razvoja človeških virov vodilnih podjetij, ki delujejo v regiji, strokovnjaki s področja psihologije dela in upravljanja talentov ter upravljanja organizacij.

Migracije prebivalstva, odprtost trga dela, fleksibilnost dela, regionalni bazen talentov, pritiski na plače, pa tudi novi trendi v človeških virih v svetu: blaginja zaposlenih, upravljanje talentov, branding delodajalca, digitalizacija, so teme, o katerih je bilo govora na konferenci. Partnerstvo med državo, gospodarstvom in človeškimi viri lahko zagotovi, da kakovostna delovna sila prispeva k razvoju regije.